Wordt uw baby te vroeg geboren? Of heeft het extra zorg nodig door een infectie, laag gewicht of lastige bevalling? Dan behandelen we hem of haar op de afdeling Neonatologie. Dat doen met de grootst mogelijke zorg. Voor uw zoontje of dochtertje, maar ook voor u.

We betrekken u veel bij de verzorging van uw kind. Dat doet u samen met de verpleegkundige. Als het nodig is, krijgt u coaching of begeleiding. Bijvoorbeeld bij het geven van borstvoeding. We kunnen u ook leren hoe u sondevoeding geeft.

We vinden het belangrijk dat uw kind zich goed ontwikkelt. En dat het zo min mogelijk stress heeft. Daarom maken we een zorgplan op maat volgens de zogenaamde NIDCAP-methode.

Neonatologie in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ)

De afdeling Neonatologie heeft een zogenaamde ‘post IC/HC status’. Dat betekent dat we zorg bieden aan kwetsbare baby’s met ernstige problemen. Bijvoorbeeld nadat ze op de Intensive Care (IC) hebben gelegen in het JKZ of in een ander ziekenhuis.

Onze specialisten werken veel samen met andere afdelingen. Zoals verpleegkundig specialisten, oogartsen en maatschappelijk werkers.


Gezinsgerichte zorg

Uw hele gezin is voor ons belangrijk. Daarom zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk samen bent. We noemen dit gezinsgerichte zorg. Een van de ouders kan ’s nachts bij de baby op de kamer overnachten. Heeft de moeder na de bevalling ook zorg nodig? Dan wordt u in een aantal gevallen in dezelfde suite verpleegd. De andere ouder, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het Ronald McDonaldhuis.


Wij staan voor u klaar

Neonatologie in het HagaZiekenhuis