Uw zoon of dochter heeft moeite met bewegen. Daarom verwijst de arts van uw kind door naar de afdeling Fysiotherapie van het Juliana Kinderziekenhuis. Op deze afdeling werken fysiotherapeuten die alles weten van bewegen bij kinderen van 0 tot 18 jaar.

Fysiotherapie bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis

De kinderfysiotherapeuten in het Juliana Kinderziekenhuis doen vooral onderzoek. Tijdens het eerste gesprek stelt de fysiotherapeut uw kind en u om te beginnen een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden kunnen zij goed inschatten wat er aan de hand is. Daarna doen zij onderzoek en soms een aantal testen. Ze bekijken hoe sterk of gespannen de spieren zijn. En ze kijken naar de conditie en motorische ontwikkeling. Soms zijn er meerdere afspraken nodig om alles goed te kunnen onderzoeken. De kinderfysiotherapeut werkt goed samen met de kinderarts. U krijgt advies, oefeningen en tips mee voor thuis. Is er fysiotherapie nodig? Dan kunnen we u doorverwijzen naar een fysiotherapeut dichter bij huis.

Uitgelicht

Alles over afwijkingen aan benen

Heeft uw kind X-benen, O-benen of platvoeten? Loopt het op de tenen of met de voeten naar binnen? Vaak hoeft u zich geen zorgen te maken.


Wij staan voor u klaar

Fysiotherapie bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis