De diëtisten van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) weten alles over voeding. We zijn gespecialiseerd in voeding bij kinderen met een ziekte of beperking. Diabetes, allergie, de ziekte van Crohn of taaislijmziekte (CF) bijvoorbeeld. Ook kritische eters en kinderen met ondergewicht, een kleine lengte of een eetstoornis kunnen terecht bij de afdeling Diëtetiek. Net als kinderen die te vroeg geboren zijn of een syndroom hebben.

We helpen ook kinderen met problemen aan hun longen, nieren of hart. Heeft uw kind geen aandoening, maar heeft u wel vragen over voeding? Ook dan staan we voor u klaar.

Diëtetiek in het Juliana Kinderziekenhuis

Wordt uw kind behandeld in het JKZ? En denkt de arts dat uw kind meer, minder of andere voeding nodig heeft? Dan vraagt hij of zij de diëtist om advies. U kunt zelf ook aan de arts vragen om een verwijzing naar de diëtist.

De diëtist kijkt samen met u welke voeding het beste is voor uw kind. Als het nodig is, krijgt uw zoon of dochter een voedingsadvies mee op papier. Door anders te eten kunnen de klachten minder worden.

Bij hun werk gebruiken de diëtisten de Richtlijn Gezonde voeding en de diëtistische richtlijnen per ziektebeeld. Daarnaast houden ze uiteraard rekening met de leeftijd en wensen van uw kind. En met de levensovertuiging en culturele achtergrond van uw gezin.

Onze diëtisten behandelen alleen kinderen die patiënt zijn in het Juliana Kinderziekenhuis.


Wij staan voor u klaar

Het eerste hapje moet goed zijn!