Diëtetiek bij kinderen

U kunt alleen een afspraak maken als u een verwijzing heeft van een arts uit het JKZ.

Het is belangrijk dat uw kind meekomt naar de eerste afspraak. Bij vervolgafspraken is dit niet altijd nodig. U maakt hierover afspraken met de diëtist.

Een bezoek aan de diëtist kost u niets. De kosten worden volledig vergoed door uw verzekeraar. U betaalt wel een bedrag als u niet op de afspraak verschijnt. 

We adviseren u contact op te nemen met het secretariaat via telefoonnummer 070 – 210 7263. Geef in dit gesprek de naam en geboortedatum van uw kind door. Vertel ook wat u wilt vragen aan de diëtist. Na uw telefoontje plannen we een belafspraak in met de diëtist.

De machtiging kan alleen worden verlengd als:

  • uw kind nog onder behandeling is van een diëtist van het JKZ;
  • de diëtist de machtiging voor u heeft aangevraagd.

Voor het verlengen van de machtiging neemt u contact op met uw diëtist. Dit kan via de telefoon (070 – 210 7263) of via een e-mail naar uw diëtist. Geef hierbij de naam en geboortedatum van uw kind door. U wordt alleen teruggebeld of gemaild als er nog vragen zijn. Anders kunt u ervan uitgaan dat de machtiging binnen een week wordt verlengd.

U kunt nieuwe voeding bestellen bij de leverancier van de voeding. Bijvoorbeeld bij Sorgente of Mediq Tefa.

Nee, wij behandelen geen kinderen met overgewicht. U kunt hiervoor terecht bij een andere diëtist. Uw huisarts of de kinderarts kan u hier meer over vertellen.

Vervoer en parkeren

Het parkeerterrein bij het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg is van de gemeente Den Haag. Parkeren kost sinds 1 januari 2021 € 1,95 per uur. Het dagtarief is € 14,00. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Hoe werkt het?
Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten buiten voor de hoofdingang.

Storingen
Storingen kunt u melden bij de receptie bij de hoofdingang.

Locatie Leyweg / Juliana Kinderziekenhuis

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

  • op het grote parkeerterrein
  • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
  • bij het Spoedplein

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

U vindt het parkeerapparaat om de hoek bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Hier kunt u uw parkeerkaartje met PIN afrekenen. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis.

Op locatie Leyweg kunt u de HagaShuttlebus gebruiken. Deze rijdt tussen OV-platform en parkeerterrein en de hoofdingang.

Met de shuttle bereikt u de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur. 

Binnen het ziekenhuis rijdt ook een elektrische shuttlebus, heen en weer in de lichtstraat. Om de afstand tussen de ingang en het JKZ of de liften te overbruggen.

Beide shuttles zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsorprojecten van HagaVrienden.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Ja, dit kan. Naast de ingang van het ziekenhuis is een zogenaamde 'kiss and ride'. Hier kunt u iemand laten uitstappen en eventueel naar binnen begeleiden. De ruimte is hier alleen beperkt. Dit komt mede door de bouwwerkzaamheden van de Gemeente Den Haag. U kunt uw auto hier dus niet lang laten staan.

Als u de patiënt ook in het ziekenhuis begeleidt, laat hem of haar dan uitstappen en plaatsnemen in de hal. Parkeer daarna uw auto op het parkeerterrein en loop zelf naar het ziekenhuis.