Niets mooiers dan ieder kind op elke leeftijd weer een passende begeleiding en behandeling te kunnen bieden!

Sinds 2007 ben ik werkzaam in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), het mooiste kinderziekenhuis van Nederland. Ik ben werkzaam als algemeen kinderarts omdat ik het vak kindergeneeskunde juist in de volle breedte zo interessant vind. Kinderen van 0 tot 18 jaar in alle fasen van hun leven met de bijbehorende ziektebeelden zijn voor mij altijd weer uitdagend.

Daarnaast heb ik als aandachtsgebied de Kinderhematologie. In samenwerking met de afdeling Kinderhematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de afdeling volwassen Hematologie van het HagaZiekenhuis behandel ik de kinderen in het JKZ.

Het gaat om kinderen met niet-kwaadaardige aandoeningen, zoals stollingsstoornissen (o.a. ITP of trombose), sikkelcelziekte, thalassemie en sferocytose.

De behandeling van deze kinderen doen we samen met een verpleegkundig specialist, zodat we alle kinderen met een hematologische aandoening de nodige aandacht en begeleiding kunnen bieden.

Het is van groot belang dat kinderen met een hematologische ziekte goed behandeld worden, om zo het ontstaan van eventuele ernstige complicaties te voorkomen.

Juist bij een chronische aandoening is het belangrijk dat er een goede relatie bestaat tussen de patiënt, de ouders/het gezin en het behandelteam. Het is een voorrecht om met dit team op deze manier deze patiëntengroep te kunnen behandelen.

F.G. Hofstede

Kinderarts

  • Kinderhematologie
  • Algemene kindergeneeskunde

Opleidingen

  • 2000 - 2006: Opleiding tot kinderarts, Emma Kinderziekenhuis/AMC, Universiteit van Amsterdam
  • 1996 - 1999: Opleiding tot kinderarts, Ain Shams University Cairo, Egypte

Werkervaring

  • 2007 - heden: Kinderarts, Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag
  • 2006: Fellow Kinderhematologie, Emma Kinderziekenhuis/AMC, Amsterdam

Nevenfuncties

  • 2019 - heden: Penningmeester Bestuur Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
  • 2010 - 2021: Medisch manager Juliana Kinderziekenhuis, Gynaecologie, Urologie, HagaZiekenhuis, Den Haag