Kinderen groeien tot ze ongeveer 18 jaar oud zijn. Ook de gewrichten groeien mee. De behandeling van klachten aan heupen, voeten of knieën werkt daarom anders dan bij volwassenen. Dat weten de specialisten van de afdeling Orthopedie in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) maar al te goed. Onze kinderorthopeden houden rekening met de groei van uw kind. Zo voorkomen we problemen als uw kind ouder wordt.

Op de afdeling Orthopedie behandelen we alle orthopedische klachten. Vaak hebben die te maken met vergroeiingen of afwijkingen. Klompvoetjes, X-benen of scoliose bijvoorbeeld.

Orthopedie bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis

Onze orthopeden weten alles over de groei en ontwikkeling bij kinderen. Maar ze hebben ook veel verstand van mogelijke afwijkingen. Daardoor weten we vaak snel wat er aan de hand is. En hoe we dit kunnen behandelen.

Soms is er extra onderzoek nodig zoals een röntgenfoto of een echo.  We maken samen met u een persoonlijk behandelplan voor uw kind. Tijdens de behandeling werken onze kinderorthopeden vaak goed samen met onze kinderfysiotherapeuten.Wij staan voor u klaar

Uitgelicht

Alles over afwijkingen aan benen

Heeft uw kind X-benen, O-benen of platvoeten? Loopt het op de tenen of met de voeten naar binnen? Vaak hoeft u zich geen zorgen te maken.