Wil uw huisarts of specialist meer weten over de gezondheid of behandeling van uw kind? Dan kan een onderzoek in een van de laboratoria van het HagaZiekenhuis worden aangevraagd. Het HagaZiekenhuis heeft meerdere laboratoria voor onderzoek van bloed, maar ook van weefsel en verschillende lichaamsstoffen. Het afnemen van bloed gebeurt in het Juliana Kinderziekenhuis.

De uitslag van het onderzoek helpt de arts sneller de juiste beslissing te nemen voor de behandeling van de klachten van uw kind. Ook kan in de gaten worden gehouden hoe de ziekte verloopt. Soms wordt dankzij laboratoriumonderzoek zelfs een ziekte voorkomen.

Naar de Bloedafname voor onderzoek

Bloed bevat heel veel informatie over de gezondheid. Voor kinderen is er een speciale afdeling Bloedafname in het Juliana Kinderziekenhuis. De uitslag van het onderzoek hoort u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. 

Bloedafname alleen op afspraak

We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij staan of in de wachtkamer zitten. Daarom kunt u alleen op afspraak bloed af laten nemen bij uw kind.

Hoe maak ik een afspraak voor bloedafname?

Let op!

Voor u bij uw kind bloed laat afnemen, moet u eerst uw kind aanmelden bij de aanmeldzuilen. Deze staan bij de ingang van het HagaZiekenhuis. Gebruik voor het aanmelden het identiteitsbewijs van uw kind.