Werken is voor mij elke dag een plezier. Ik ben blij dat ik als diëtist werk in het Juliana Kinderziekenhuis.

Na mijn leerzame stageperiode in 2010, kreeg ik de kans om te mogen werken als diëtist in het HagaZiekenhuis op de volwassenzorg. Ik heb veel mogen samen werken met patiënten, artsen en andere disciplines in het ziekenhuis. Door dat ik allround ingezet ben op de verschillende afdelingen, heb ik veel ervaring mogen op doen op alle vlakken die de diëtetiek kent. Hierdoor heb ik veel patiëntengroepen gezien en heeft dit mijn werkervaring groter gemaakt.

In 2014 ben ik als kinderdiëtist in het Juliana Kinderziekenhuis aan het werk gegaan en mocht ik samen met de kinderen en hun ouders/ verzorgers samenwerken. Hierbij kijken we samen hoe je tot een volwaardige en leeftijdsadequate voeding komt. Uiteraard kijk ik naar de persoonlijke situatie, ziekten, wensen, gewoontes, cultuur, afkomst en leeftijd. Dit zorgt ervoor dat ieder advies uniek is, afgestemd op de patiënt.

Door de verschillende soorten zorg zowel in de volwassen als kind, is voor mij duidelijk dat het werk als diëtist hetgeen is wat ik het liefste doe.

M.C. Lubbers-van der Burg

Kinderdiëtist

  • Algemene kinderdiëtetiek
  • Diabetes Mellitus
  • Nazorgpoli Neonatologie
  • Eetteam