Sporten met diabetes type 1 kan best spannend zijn. Misschien ben je bang dat je kind een hypo of hyper krijgt. En dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Thuisblijven is dan het veiligst en makkelijkst. Maar het is niet het beste voor je kind. Want sporten is heel gezond!

Volleybal-les in het Juliana Kinderziekenhuis

In het Juliana Kinderziekenhuis willen we graag dat kinderen met diabetes dezelfde dingen kunnen doen als hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarom organiseren we speciaal voor kinderen met diabetes type 1 een volleyballes op vrijdag 13 oktober. De kinderen krijgen les van olympisch kampioen en diabetespatiënt Bas van de Goor. Ook de vertrouwde zorgverleners uit het diabetesteam zijn aanwezig. Tijdens de les leren kinderen dat sporten leuk en gezond is. En dat het helemaal goed zal gaan als je goed voorbereid bent. Zo werken we ook aan het zelfvertrouwen van het kind.

De volleybal-les is speciaal voor kinderen tussen de 5-12 jaar. Ouders sporten niet mee. Zij kunnen tijdens de les koffie of thee drinken met ouders van andere kinderen met diabetes type 1.

Meld je kind aan

Wil jouw kind meedoen aan de volleybal-les op vrijdag 13 oktober? Meld je dan aan door het formulier in te vullen. Je kunt ook een inschrijfformulier vragen aan de zorgverlener.

Let op:

  • Voordat jouw kind gaat sporten, moet de medicatie worden aangepast. We bellen je van tevoren op om hier meer uitleg over te geven.
  • De volleybal-les is in de sportzaal van het ziekenhuis (route E0.1)
  • Bij het sporten draagt je kind sportschoenen. Sporten op blote voeten kan ook.


Aanmelden volleybal-les