Als u naar de Kinder Spoedeisende Hulp (SEH) komt, meldt u zich eerst met uw kind bij de inschrijfbalie. De medewerk(st)er vraagt naar de klachten van uw kind en zijn of haar identiteitsbewijs en de zorgpas. Heeft uw kind een verwijsbrief van de huisarts gekregen? Lever deze dan ook in.

Let op: Neem altijd het verzekerings- en legitimatiebewijs mee. Deze gegevens hebben we nodig voor de financiële afhandeling met de ziektekostenverzekering. Heeft u geen geldig verzekeringsbewijs bij u? Dan moet u zelf (een voorschot op) de behandeling op de Spoedeisende Hulp betalen. Dit voorschot is € 300, -. Dit bedrag kunt u contant, met een pinpas of met een creditcard betalen. Aan de hand van de onderzoeken en/of behandeling die op de SEH zijn gedaan, wordt het bedrag later met u verrekend.

Nadat de baliemedewerk(st)er de gegevens heeft verwerkt, wordt u gevraagd met uw kind plaats te nemen in de wachtkamer.

Meld altijd een eerdere opname in een buitenlands ziekenhuis

Is uw kind niet zo lang geleden opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis? Dan kan het - ook zonder er zelf last van te hebben - de ziekenhuisbacterie MRSA bij zich dragen. Dit is een zeer besmettelijke bacterie. Meld dus bij de inschrijving altijd een eerdere ziekenhuisopname in het buitenland. Dan kunnen de medewerkers daar bij de behandeling rekening mee houden.