Hoofdpijn komt heel vaak voor. Bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Kinderen hebben vaak last van spierspanningshoofdpijn of migraine. Of hoofdpijn door het slikken van medicijnen. Uw kind kan een stekende pijn voelen, maar ook een bonzende of drukkende pijn.

Heeft uw kind erg vaak last van hoofdpijn? En heeft dat invloed op het dagelijks leven? Dan kan de huisarts u doorsturen naar het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Op de afdeling Kinderneurologie onderzoeken we de oorzaak van de hoofdpijn. Samen met u maken we een plan voor de behandeling van uw kind.

De behandeling van hoofdpijn in het Juliana Kinderziekenhuis

Onze specialisten willen graag weten waar de hoofdpijn vandaan komt. Daarom doen we een aantal lichamelijke onderzoeken. We luisteren natuurlijk ook goed naar het verhaal van uw kind. Soms vragen we om een hoofdpijndagboek bij te houden. Is de oorzaak gevonden? Dan kijken we samen wat de beste behandeling is. Meestal bestaat de behandeling uit een aantal adviezen. Alleen als het echt nodig is, behandelen we de hoofdpijn met medicijnen.