Op de afdeling MKA van het HagaZiekenhuis behandelen de MKA-chirurgen problemen in de mond, van de kaak of van het aangezicht. Dit doen we bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een kies. Of het opzoeken van een tand die niet door wil komen. Onze specialisten staan ook klaar als uw kind een kaakbreuk of andere gezichtsschade heeft na een ongeluk. Of na een val van bijvoorbeeld een fiets of step.

Als het nodig is, doen we een behandeling onder algehele verdoving (in narcose). Dat betekent dat uw kind slaapt. Hij of zij merkt dus niets van de ingreep.

MKA-chirurgie in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ)

Onze MKA-chirurgen zijn opgeleid als basisarts én als tandarts. Daarna hebben zij zich gespecialiseerd in de behandeling van mondziekten en problemen aan de kaak en het gezicht. We noemen een MKA-chirug ook wel een kaakchirurg.

Vaak werken de MKA-chirurgen samen met specialisten van andere afdelingen. Bijvoorbeeld bij de behandeling van een schisis (hazenlip). In het schisisteam werken verschillende specialisten samen om tot het beste resultaat te komen. Ook met de tandartsen van ons Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde en met veel orthodontisten in de regio werken we samen.

Wij staan voor u klaar

MKA bij kinderen (Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie) in het Juliana Kinderziekenhuis