Op de afdeling Kinderhematologie van het Juliana Kinderziekenhuis onderzoeken we het bloed van uw kind. We behandelen niet-kwaadaardige bloedziektes bij kinderen. Bijvoorbeeld een stollingsstoornis of trombose. Maar ook bloedarmoede, sikkelcelziekte, thalassemie, sferocytose of problemen met het beenmerg. Onze hematologen zijn experts op het gebied van het bloed bij kinderen.

Kinderhematologie in het Juliana Kinderziekenhuis

Het is belangrijk dat een bloedziekte snel wordt ontdekt en behandeld. Zo kunnen we meer schade voorkomen. We onderzoeken het bloed en soms het beenmerg uitgebreid in ons laboratorium. We zorgen ervoor dat er snel een uitslag van het onderzoek is. Zo kunnen we snel starten met de behandeling. We vinden het belangrijk dat uw kind dezelfde dingen kan doen als leeftijdsgenootjes. Daarom houden we veel rekening met de kwaliteit van leven.

Erkenning Topklinische Zorg

Afdeling Hematologie heeft een STZ-erkenning voor Topklinische zorg bij aangeboren rode bloedcelziekten, waaronder sikkelcelziekte en thalassemie. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. In deze zorg zijn we dus expert!


Wij staan voor u klaar

Voor grootse zaken is vaak een klein begin voldoende

Kinderhematologie in het Juliana Kinderziekenhuis