Heeft uw kind een botbreuk of een verstuiking? Of bijvoorbeeld een klompvoet? Dan komt uw kind voor een behandeling naar de Gipskamer in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Onze gipsverbandmeesters in het JKZ zijn dé deskundigen in het vastzetten van gewrichten bij kinderen. We hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen. Ook in een noodsituatie weten we goed wat we moeten doen. De gipsverbandmeesters in het JKZ zijn duidelijk te herkennen aan hun blauwe jasjes.

De gipskamer in het Juliana Kinderziekenhuis

De gipskamer in het Juliana Kinderziekenhuis is kindvriendelijk ingericht. Hierdoor voelt uw kind zich vast snel op zijn of haar gemak. In de gipskamer werken we veel met kunststof gips. Dit is licht, sterk en heeft een kleur. Uw zoon of dochter mag zelf kiezen welke kleur het wil.  

We werken samen met verschillende specialisten. Bijvoorbeeld met de kinderarts, kindertraumachirurg en kinder-orthopedisch chirurg. In overleg met de arts(-assistent) of wondverpleegkundige maken wij een behandelplan dat past bij de situatie van uw kind.


Wij staan voor u klaar