Afspraken

U mag op zijn laatst 24 uur van tevoren de afspraak annuleren of verzetten. Dit doet u telefonisch bij de polikliniek waar de afspraak is. Het telefoonnummer vindt u op uw afspraakbrief of op www.julianakinderziekenhuis.nl/bestemmingen.

U betaalt een wegblijftarief van €45,- als u te laat afbelt of helemaal niets laat weten.

Voor een afspraak met een specialist heeft u bijna altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. De huisarts geeft u een verwijsbrief mee of verwijst u online door via ZorgDomein.

Bij een klein aantal specialismen kan uw kind alleen terecht als het al patiënt is in het Juliana Kinderziekenhuis. Dit geldt o.a. voor Fysiotherapie, en Diëtetiek. Alleen uw arts in het Juliana Kinderziekenhuis kan u naar deze specialismen verwijzen.

U kunt een afspraak maken via de telefoon of aan de balie van het specialisme. U vindt het telefoonnummer op www.julianakinderziekenhuis.nl/bestemmingen.

Dat leest u in uw afsprakenbrief. U kunt het ook navragen bij de polikliniek waar u uw afspraak heeft.

U moet uw kind altijd aanmelden als u een afspraak heeft in het Juliana Kinderziekenhuis. Dit doet u direct bij binnenkomst bij een van de aanmeldzuilen. Als u dat heeft gedaan, loopt u door naar het einde van de lichtstraat. U meldt zich vervolgens ook aan via de zuil bij de ingang van het Juliana Kinderziekenhuis. U ziet dan waar uw afspraak is.

Heeft uw kind een afspraak op een andere afdeling dan het JKZ? Of moet het bloed laten prikken? Dan meldt u uw zoon of dochter ook aan bij de aanmeldzuil. Het apparaat vertelt u vervolgens waar u zich moet melden.

Ja, u krijgt altijd een brief als u de afspraak telefonisch heeft gemaakt.

Als u uw afspraakbrief kwijt bent, kunt u bellen naar de afdeling waar u een afspraak heeft. We sturen u dan een nieuwe brief.

Als u twijfelt of de informatie juist is, neemt u contact op met de afdeling waar u een afspraak heeft.

Heeft u geen afspraak, maar wel een sms ontvangen? We waarderen het als u belt naar de afdeling die in het SMS-bericht wordt genoemd. Wij proberen deze fout zo snel mogelijk te herstellen.

Ja! Het HagaZiekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat we artsen opleiden tot medisch specialist. We noemen deze artsen ‘assistent in opleiding tot specialist’, kortweg AIOS. Een AIOS wordt altijd begeleid door een ervaren arts, die ook opleider is.

Ook werken bij ons ‘assistenten niet in opleiding tot specialist’, kortweg ANIOS. Deze gediplomeerde artsen hebben hun opleiding geneeskunde afgerond. Ze zijn alleen (nog) niet in opleiding tot medisch specialist. We noemen deze artsen ook wel ‘basisarts’. Ook zij worden begeleid door een ervaren arts.

Zowel een AIOS als ANIOS doet zelfstandig spreekuur. De medisch specialist is altijd eindverantwoordelijk.

AVA-Spreekuur

Een hemangioom kan er vervelend uitzien. Zeker als deze midden in het gezicht zit. Toch halen we het hemangioom meestal niet weg. Het verwijderen van de plek kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor het uiterlijk als uw kind volwassen is.

De meeste hemangiomen vervagen en verdwijnen zonder dat er nog iets zichtbaar is op de huid. Sommige hemangiomen laten een wat slappere huid achter. Of kleine, doorschemerende rode adertjes. Als het nodig is, kan een (plastisch) chirurg in sommige gevallen de minder fraaie plekken weer mooi maken.

Allereerst: probeer niet in paniek te raken. Bedek het hemangioom met een schoon gaas of een gestreken* zakdoek. Druk met het gaas of de zakdoek zo’n 8 tot 10 minuten op het hemangioom. Blijft het bloeden doorgaan? Geef dan nog eens 8 tot 10 minuten druk. Als het bloeden nu nog niet stopt, belt u naar het ziekenhuis. Tijdens kantoortijden belt u de polikliniek via telefoonnummer (070) 210 721. Buiten kantoortijden belt u naar de Spoedeisende Hulp via telefoonnummer (070) 210 6646 of (070) 210 6648.

* Door de zakdoek te strijken, worden bacteriën gedood.

Een hemangioom kan gaan zweren als deze te snel groeit of begint te krimpen. Er ontstaat dan een korstje of een open plekje. Zwerende hemangiomen kunnen veel pijn doen. We raden u aan een afspraak te maken op het spreekuur. Dit doet u bij de chirurg of arts waar uw kind onder behandeling is.

Ja, u mag het hemangioom gewoon aanraken. U kunt de huid op precies dezelfde manier behandelen als wanneer er geen hemangioom zou zitten.

Een hemangioom kan vooral in de eerste maanden zeer snel groeien.

De groei gaat door tot het kind maximaal 9 maanden oud is. Vaak verdwijnt een hemangioom vanzelf. Bij de helft van alle kinderen met een hemangioom is het hemangioom weg als het kind vijf jaar oud is.

Hemangiomen kunnen bij alle baby’s voorkomen. Ze komen echter vaker voor bij meisjes dan bij jongens (in de verhouding 5:1). Ze komen ook vaker voor bij blanke kinderen dan bij donkere kinderen. Te vroeg geboren kinderen, kinderen met een laag geboortegewicht en tweelingen hebben een verhoogde kans op een hemangioom. Ook zijn er aanwijzingen dat erfelijkheid een rol kan spelen: bij bepaalde families komen hemangiomen vaker voor.

Vervoer en parkeren

Bezoekers HagaZiekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis:
U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage Haga Hospital Leyweg. U kunt navigeren naar Escamplaan 874.

Bezoekers Spoedplein
U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein bij het Spoedplein (ingang Escamplaan). Parkeren in de parkeergarage kan natuurlijk ook.

In parkeergarage Haga Hospital Leyweg zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

In de parkeergarage staan parkeerautomaten. Hier kunt u met pin, creditcard of contant betalen.

Parkeert u op het terrein bij het Spoedplein? Betaal dan (met pin) bij de automaat bij de ingang van het Spoedplein.

De HagaShuttle is op dit moment niet in gebruik.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

U kunt iemand wegbrengen of ophalen bij de Kiss+Ride (K+R) bij de hoofdingang. Deze bereikt u via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Escamplaan. Bij de keerlus mag u de auto heel even laten staan. U kunt daarna parkeren in de parkeergarage.

Apotheek en medicatie

De arts heeft u informatie gegeven over de medicijnen van uw kind. Meestal krijgt u deze informatie ook op papier mee.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de apotheek. U kunt ook bellen naar de afdeling waar uw onder behandeling is. Het telefoonnummer vindt u op www.julianakinderziekenhuis.nl/bestemmingen.

Vraag uw herhaalrecept telefonisch aan via (070) 210 7300. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. U kunt het herhaalrecept inspreken. We vragen u om de volgende gegevens:

  • De geboortedatum van uw kind;
  • De achternaam en voornaam van uw kind;
  • De naam en dosering van de medicijnen;
  • De naam en het adres van uw apotheek;
  • Het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken.

Meestal duurt het twee werkdagen voordat u de medicijnen op kunt halen.

Was uw kind onder behandeling van een specialist, maar is hij/zij terugverwezen naar de huisarts? Vraag dan een herhaalrecept aan bij de huisarts.