Het Juliana Kinderziekenhuis is sinds 2004 onderdeel van het HagaZiekenhuis. In het HagaZiekenhuis besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van zorg in op alle onderdelen. De belangrijkste kernwaarden zijn zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. In het Juliana Kinderziekenhuis werken we vanuit een centrale missie:

Goede en vernieuwende zorg voor zieke en bedreigde kinderen in Den Haag en omgeving. Dat is waarvoor al onze medewerkers zich iedere dag weer inzetten. Uw kind kan rekenen op de beste zorg in een veilige omgeving. In het Juliana Kinderziekenhuis streven we iedere dag naar het beste. We besteden daarom veel tijd en aandacht aan opleiding, onderwijs en onderzoek in de Kindergeneeskunde.

Zorgzaamheid

Uiteraard is het bieden van medische topkwaliteit een teken van zorgzaamheid. Daar komt een patiënt immers voor. Maar het HagaZiekenhuis wil meer. Iets extra's. Zo is er bijvoorbeeld extra aandacht voor de inrichting van het ziekenhuis. Het gebruik van veel licht en warme kleuren maakt dat mensen zich prettig voelen. Dit bevordert het herstel. Maar ook zaken als een liefdevolle bejegening en gezond eten en drinken zijn belangrijk.

Innovatie

We streven continu naar verbetering in de verpleegkundige en medisch-specialistische zorg. Dat is heel concreet (niet meer in een telefonische wachtrij blijven hangen, maar teruggebeld kunnen worden op een voor de patiënt geschikt moment), soms heel digitaal (de HagaBehandelwijzer waar alle informatie voor- en na een behandeling op het juiste moment wordt getoond) en altijd gericht op de menselijke maat.

Samenwerking

Hoge zorgkwaliteit vereist goede samenwerking. Binnen de muren van het ziekenhuis, maar ook daarbuiten. Daarom investeren we in een goede samenwerking met andere zorgpartners, zoals zorginstellingen, verwijzers, verzekeraars en zorgautoriteiten. Dit alles komt de patiënt ten goede. Verder werken we steeds meer samen met andere ziekenhuizen, bijvoorbeeld op het gebied van topklinische opleidingen en zorg.