Ben je ongewenst zwanger of net bevallen? Denk je erover na om je baby achter te laten, zonder dat iemand daar vanaf weet? Ben je in nood en weet je niet meer wat je moet doen?

In het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag is een Beschermde Wiegkamer van de landelijke Stichting Beschermde Wieg. Deze kamer is er voor iedere moeder die radeloos is en hulp of een veilige plek zoekt voor haar pasgeboren baby. Dankzij de veilige opvang in de beschermde wiegkamer voorkom je problemen voor jezelf en de baby. Als je dat wilt, blijf je volledig anoniem.

Voor jou en je baby staat dag en nacht een team van professionals klaar. Voor medische zorg, maar ook voor steun, troost en hulp. Alle zorgverleners hebben een geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat zij jouw verhaal met niemand mogen delen.

Waar is de Beschermde Wiegkamer?

Je vindt de Beschermde Wiegkamer op het Spoedplein aan de Charlotte Jacobslaan 10. Je kunt hier het beste komen via de Escamplaan.

Hoe werkt het?

Zonder hulpvraag

Wil je jouw baby achterlaten en heb je geen hulp nodig? Bekijk in de volgende video hoe je je baby veilig in de Beschermde Wiegkamer achterlaat.


Met hulpvraag

Wil je jouw baby achterlaten en heb je zelf hulp nodig? Bekijk in de volgende video hoe je dit anoniem kunt doen.


Wil je eerst praten of advies?

Neem contact op met Stichting Beschermde Wieg. Je kunt de hulplein 7 dagen per week en 24 uur per dag bellen. Stichting Beschermde Wieg is telefonisch bereikbaar via (0800) 6005 of e-mail naar info@beschermdewieg.nl.

Kijk voor meer informatie ook op www.beschermdewieg.nl