Binnenkort komt u met uw zoon of dochter naar het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) voor een operatie. U kind wordt een aantal nachten in ons ziekenhuis opgenomen. Tijdens de operatie is uw kind onder narcose. Dat betekent dat hij of zij slaapt.

Spreekuur vóór de opname

Voordat uw kind wordt behandeld, heeft u een afspraak met de anesthesioloog. Dit is een arts die uw kind onder narcose brengt. We noemen hem of haar ook wel de ‘slaapdokter’. De anesthesioloog meet een weegt uw kind. Ook doet de arts lichamelijk onderzoek. Als het nodig is, nemen we bloed af voor onderzoek.

Vragenlijst

Tijdens de afspraak met de anesthesioloog bespreekt u ook een vragenlijst. Deze heeft u eerder van uw arts gekregen. Vul deze vragenlijst thuis al in en neem deze mee naar de afspraak.

Niet eten of drinken

Tijdens de operatie is uw kind onder narcose. Dat betekent dat uw kind slaapt. Uw zoon of dochter mag een aantal uur voor de operatie niet eten of drinken. Anders kan de behandeling niet doorgaan. Hier leest u hoeveel uur van tevoren uw kind niks meer mag eten of drinken. Als uw kind niet op de dag van opname wordt geopereerd, hoeft u hier zelf geen rekening mee te houden.

De opname

Wordt uw kind geopereerd op de eerste dag van de opname? Dan belt het Opnamebureau u één werkdag van tevoren op. Dit gebeurt tussen 9.30 en 11.30 uur. Tijdens het gesprek hoort u hoe laat uw kind in het ziekenhuis moet zijn. En waar u zich moet melden.