Op safari in het Juliana Kinderziekenhuis met de Hospital Hero app

14 June 2022

Is het een olifant? Of zit daar toch een nijlpaard? Dat ontdekken kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis met de Hospital Hero app. Ga op zoek naar de verstopte QR-codes en verzamel alle dieren. Wie spaart ze allemaal?

Spanning wegnemen

Niemand komt graag in het ziekenhuis. Dat geldt zeker ook voor kinderen. Daarom doen we er in het Juliana Kinderziekenhuis alles aan om spanning weg te nemen. Met de Hospital Hero app starten we daar thuis al mee. Kies samen met uw zoon of dochter een dierenvriendje en bekijk de informatie en video’s in de app. Zo bereidt u hem of haar in de vertrouwde omgeving voor op het bezoek.

Afleiding

Eenmaal in het ziekenhuis biedt de Hospital Hero app veel afleiding. Op verschillende plekken in het ziekenhuis zijn QR-codes verstopt. Code gevonden? Scan deze met de app en ontdek welk dier of JKZ-vriendje zich schuilhoudt. De app zit vol interessante weetjes over de dieren en het ziekenhuis. Zo is de zoektocht niet alleen heel leuk en uitdagend, maar ook heel leerzaam.

Iedere drie maanden wordt de collectie dieren aangepast en krijgen de QR-codes een nieuwe plek. Zo blijft de Hospital Hero app ook leuk voor kinderen die regelmatig het ziekenhuis bezoeken.

Initiatiefnemer en kinderverpleegkundige Nicole Donkel van het LUMC overhandigt de koffer vol QR-codes aan Willemijn van Heel, kinderarts en medisch manager van het JKZ. Willemijn is blij met de app: “In het JKZ doen we ons uiterste best om kinderen een zo fijn mogelijke omgeving en plek te bieden. De Hospital Hero app sluit daar heel goed op aan. Door kinderen thuis al kennis te laten maken met het JKZ en hen gevoel van controle te geven, kunnen we in de meest vroeg fase al zorgen voor meer ontspanning en rust.”

Over Hospital Hero

De Hospital Hero app is bedacht door twee kinderverpleegkundigen van het LUMC en ontwikkeld met kinderen en ouders. Naturalis verzorgt de weetjes over de verschillende dieren. Meer informatie over de app vindt u op www.hospitalhero.nl.

Download de gratis Hospital Hero app in de App Store of Google Play Store


Een kind is geen kleine volwassene. Dat weten wij in het Juliana Kinderziekenhuis maar al te goed. In ons ziekenhuis krijgt ieder kind de zorg die het beste past. Dag en nacht, en met volle aandacht. Wat maakt het Juliana Kinderziekenhuis het beste ziekenhuis voor uw kind? Dat leest u hier

Naar het overzicht