Spoedplein

(070) 210 0000
Charlotte Jacobslaan 10
2545 AB Den Haag

Plan uw reis

Fiets Openbaar vervoer Auto
€ 1,70 per uur

Spoedplein

Het Spoedplein is onderdeel van locatie Leyweg maar heeft een eigen ingang en adres: Charlotte Jacobslaan 10. In het Spoedplein bevinden zich alle vormen van acute zorg onder één dak:

  • grootste en modernste Spoedeisende Hulp van de regio
  • kinderspoedeisende hulp
  • HuisArtsenPost (HAP)
  • SpoedApotheek

Een er is een directe verbinding met de Acute Opname en Diagnostiek Afdeling (AODA).

De SEH wordt bij rampen in de regio Haaglanden ook als traumacentrum gebruikt.

Veelgestelde vragen over het Spoedplein

Parkeren bij het Spoedplein kost sinds 1 januari 2021 € 1,95 per uur. Het dagtarief is € 14,00. In de eerste 30 minuten parkeert u gratis.

Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten. Deze staan in de hal bij de ingang van het Spoedplein.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Leyweg / Juliana Kinderziekenhuis

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

  • op het grote parkeerterrein
  • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
  • bij het Spoedplein

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

U vindt het parkeerapparaat om de hoek bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Hier kunt u uw parkeerkaartje met PIN afrekenen. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis.

Is uw kind niet in levensgevaar? Neem dan eerst contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. De (waarnemend) huisarts vertelt u wat u moet doen. Hij of zij kan uw kind doorverwijzen naar onze Spoedeisende Hulp. Als er een levensbedreigende situatie is, belt u 112.

Uw (waarnemend) huisarts kan goed inschatten of een bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) echt nodig is. Misschien is een bezoek aan de huisarts of huisartsenpost al voldoende. Of is het beter om te wachten tot de volgende dag of na het weekend. Als er een levensbedreigende situatie is, belt u 112.

Heeft u een recept? Dan kunt u de medicijnen bij de Spoedapotheek halen.

Heeft u geen recept? En kunt u niet wachten tot de eerstvolgende werkdag? Neem dan contact op met de Huisartsenpost in uw woonplaats voor een recept.

Voor een ontslagrecept na opname neemt u contact op met de afdeling waar uw kind was opgenomen.

Let op: in de Spoedapotheek geldt een hoger tarief dan in uw eigen apotheek. 

Op de Spoedeisende Hulp komen veel verschillende patiënten. De een heeft sneller zorg nodig dan de ander. We schatten in welke patiënt het eerste hulp nodig heeft. We behandelen patiënten met levensbedreigende situatie als eerst. Ook patiënten die met een ambulance komen, krijgen voorrang.

Dit kan alleen als u bij ons geregistreerd staat als contactpersoon.