Een kind is geen kleine volwassene. Dat weten wij in het Juliana Kinderziekenhuis maar al te goed. In ons ziekenhuis krijgt ieder kind de zorg die het beste past. Dag en nacht, en met volle aandacht. Wat maakt het Juliana Kinderziekenhuis het beste ziekenhuis voor uw kind?

Veel aandacht voor het verminderen van stress, angst en pijn

Niemand komt graag in het ziekenhuis. Dat geldt zeker ook voor kinderen. In het Juliana Kinderziekenhuis vinden we het belangrijk dat een kind zich op zijn of haar gemak voelt. We doen er daarom alles aan om stress, angst en pijn te verminderen:

  • Als we met uw kind praten, gebruiken we zoveel mogelijk positieve en helpende woorden. U hoort ons dus niet vaak praten over angst en pijn. Dit noemen we Focustaal. Door positieve taal te gebruiken, zal uw kind een positievere beleving hebben van het ziekenhuisbezoek. (zie: Helpend Taalgebruik (PDF))
  • We besteden aandacht aan een goede voorbereiding voor een onderzoek of behandeling. Bijvoorbeeld met video’s of fotoboeken, die u zelf kunt laten zien aan uw kind.
  • Heeft uw kind een eerdere negatieve ervaring? Of heeft het stress of angst voor een opname, onderzoek of behandeling? Dan staan onze medisch pedagogisch zorgverleners klaar om hem of haar te begeleiden. Zij zijn er niet alleen voor het kind, maar ook voor de andere gezinsleden als dat nodig is.
  • We gebruiken (medische) technieken om pijn te verminderen. Zoals EMLA-crème. Deze toverzalf verdooft de huid. Daardoor voelt uw kind minder van het infuus.
  • We gebruiken afleidingstechnieken zoals videoprojecties, filmpjes, speelgoed en spelletjes.
  • Onze medewerkers werken samen aan aan nieuwe manieren om stress, pijn en angst zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Het ziekenhuis is kindvriendelijk ingericht. De vriendjes van het JKZ komen overal terug. Vanaf de ingang tot in de operatiekamer. Uw kind is altijd omringd door Blij, Knuf, C-Bot, Vouw of de Vizzels!
  • Uw kind kan interactieve spelletjes doen, spelen op de speelboot en kijken naar de vissen in het aquarium. Hierdoor vergeet uw kind dat het in het ziekenhuis is.
  • In het Juliana Kinderziekenhuis zijn regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Een theatervoorstelling van Stichting Gilat, een bezoek van de CliniClowns of de Liedjesfabriek bijvoorbeeld. 

Groot team gespecialiseerde kinderspecialisten

Een kinderarts weet alles over de behandeling van kinderen. In het Juliana Kinderziekenhuis werken 21 kinderartsen. Elke kinderarts heeft zijn of haar eigen specialisme. Er werken ook kinderneurologen en kinderchirurgen in ons ziekenhuis. U ziet het overzicht van onze specialisten op www.julianakinderziekenhuis.nl/zorgverleners  

Speciale Spoedeisende Hulp voor kinderen

Het Juliana Kinderziekenhuis heeft een speciale Spoedeisende Hulp (SEH) voor kinderen. Hier kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht voor spoedzorg. Onze ervaren zorgmedewerkers weten hoe ze uw kind het beste kunnen helpen. Dat doen ze in een behandelkamer die zo is in gericht dat uw kind zo min mogelijk pijn en stress ervaart. Ook in de wachtkamer is voldoende afleiding voor uw zoon of dochter. U mag bij ons rekenen op snelle, persoonlijke zorg. Er is altijd een kinderarts aanwezig. En ook altijd een kinderanesthesist. Als het nodig is, kunnen we uw kind meteen opereren.

Expert in operaties bij kinderen

Het opereren van een kind is heel iets dan het opereren van een volwassene. Daarom werken in het Juliana Kinderziekenhuis ervaren kinderchirurgen. Zij doen veel verschillende operaties bij kinderen. Op de 3 operatiekamers van het Juliana Kinderziekenhuis werken ook kinderorthopedisch chirurgen. En urologen, KNO-artsen en plastisch chirurgen die alles weten over operaties bij kinderen. We werken veel samen met academische ziekenhuizen zoals het LUMC en het Sophia Kinderziekenhuis.