Binnenkort komt u met uw zoon of dochter naar het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) voor een operatie of onderzoek. Dat gebeurt tijdens een dagbehandeling. Uw kind mag dezelfde dag weer naar huis. Het hoeft dus niet in het JKZ te overnachten.

Niet eten of drinken

Tijdens de behandeling is uw kind onder narcose. Dat betekent dat uw kind slaapt. Het is belangrijk dat uw kind voor de opname nuchter is. Uw zoon of dochter mag voor de behandeling dus niet eten of drinken. Anders kan de operatie of het onderzoek niet doorgaan. Hier leest u hoeveel uur van tevoren uw kind niks meer mag eten of drinken.

Spreekuur vóór de dagbehandeling

Voordat uw kind wordt behandeld, heeft u een afspraak met de anesthesioloog. Dit is een arts die uw kind onder narcose brengt. We noemen hem of haar ook wel de ‘slaapdokter’. De anesthesioloog meet en weegt uw kind. Ook doet de arts lichamelijk onderzoek. Als het nodig is, nemen we bloed af voor onderzoek.

Vragenlijst

Tijdens de afspraak met de anesthesioloog bespreekt u ook een vragenlijst. Deze heeft u eerder van uw arts gekregen. Vul deze vragenlijst thuis al in en neem deze mee naar de afspraak.

De dagbehandeling

Het Opnamebureau belt u één werkdag van tevoren om het opnametijdstip door te geven. U kunt het telefoontje verwachten tussen 9.30 en 11.30 uur. Op de dag van de behandeling meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de balie op de eerste verdieping van het JKZ. Een verpleegkundige helpt u verder op weg.